THE INTIMIDATES COLLECTION

SUMMER 2017

Ik omarm je, ik wil dat je me draagt, ik wil je huid voelen en meebewegen in jouw dynamiek, samen met jou wil ik vrouw zijn…

Hoe staat vrouwelijkheid in verbinding met mode? En ligt de verhouding tussen deze twee aspecten binnen de hedendaagse maatschappij? Deze vraagstukken zijn het uitgangspunt geweest voor de Intimidates collectie en vormen tevens de basis voor bodywear en lingerie merk J’emBrasse.

Fotograaf: Imke Panhuijzen

Haar afstudeercollectie getiteld ‘Intimidates’ toont zij de kracht van de zelfstandige en zelfbewuste vrouw in haar puurheid, waarbij de nadruk wordt gelegd op de typisch vrouwelijke vormen.

De collectie kan het beste worden getypeerd als ‘bodywear’; voor Joyce is dit een variatie binnen lingerie. De verschillende stukken van de collectie zijn nauwsluitend en gemaakt van lichtgewicht en grotendeels rekbare stoffen. Ze worden dicht op het lichaam gedragen.

Wat in deze collectie onderscheidend is, is de gelaagdheid, contrastwerking en printkeuze. De cirkelvormige prints symboliseren vrouwelijkheid, oneindigheid en vrijheid. De prints met de schuine strepen symboliseren snelheid en beweging en daarmee de verandering van de rol van de vrouw. Andere onderscheidende elementen zijn de typische vetersluiting en de col.

For details and information pleas ask

P R O M O M O V I E
I N T I M I D A T E S C O L O C T I O N

J'emBrasse official, By Joyce v.d.Berg collection 'Intimidates'