about

. . .

Joyce van den Berg studeerde Fashion and Design aan het Amsterdam Fashion Institute in Amsterdam. Zij studeerde cum laude af in 2017 met haar collectie
” I N T I M I D A T E S “.

De collecties van Joyce worden gekenmerkt door historische lingerie-elementen met een moderne twist. Door de gelaagdheid van haar collecties laat zij de overgang van onder- en bovenkleding vervagen. Onderscheidend hierin is de gelaagdheid, contrastwerking en printontwerpen.

Haar passie voor lingerie en bodywear begon al op haar vooropleiding Mode maatkleding (2009), hier deed zij in haar eerste jaar deel aan een wedstrijd van Marlies Dekkers en won met haar ontworpen BH. Pas op het AMFI tijdens het selectieve Honours programma heeft ze zich hier volledig op gericht. Ze heeft zich gespecialiseerd in de verfijnde technieken, materialen en afwerkingen die hierbij komen kijken.

Tijdens haar afstuderen heeft ze besloten om met haar eigen label te starten en onder de naam van haar label J’emBrasse – als designer af te studeren. J’emBrasse staat voor een bodywear/lingerie brand wat wil breken met de verwachtingen van lingerie, functionaliteit, vrouwelijkheid en sensualiteit staan hierbij centraal. Het merk onderscheidt zich door het gebruik van contrasterende stoffen, gelaagdheid in onverwachte combinaties. De collecties van J’emBrasse bestaan uit unieke handgemaakte items.

 

 

AWARDS & RECOGNITIONS

2016 –   FIT Diploma
(working with Fashion Institute Technology, New York)

2015 –   Honoursprogram
(Amsterdam Fashion Institute)

2010 – Alexander Slobbe contest
(Centraal Museaum Utrecht)

2009 – Winnaar Marlies Dekkers contest
(Marlies Dekkers)